lauantai 5. helmikuuta 2022

KIERTOLEIMAUS ELI TURNABOUT STAMPING


Joskus vierähtää enemmän aikaa, ennen kuin jostain innostuu. Näin kävi itselle turnabout stampingin kanssa eli oliskohan suomeksi paras vastine Kiertoleimaus? Concord & 9th:lla on ollut näitä Turnabout leimoja jonkin aikaa jo markkinoilla ja satuin YouTubesta sellaisia videoita katsomaan. Sitten törmäsin Kathya Kalininen videoihin, jossa hän oli tehnyt itse omista leimoistaan vastaavaa ja käyttänyt tietynlaista sapluunaa leimojen asetteluun. 

Niinpä lähdin kaivelemaan omia leimakätköjä ja löysin MFT:n Mini Modern Blooms setin (lieneekö enää markkinoillakaan). Siinä on paljon pieniä kukka ja lehtikuvioita ja lähdin niitä ensin asettelmaan tuon sapluunan avulla (helppo tehdä itse oma). Loppuviimein asettelin niitä väleihin aika vapaalla kädellä yrittäen jakaa kuvioita tasaisesti. 

Olen kuvannut nyt kolme videota Askartelumaiserin Aarteet - YouTube kanavaa varten, joten niitä alkaa pikkuhiljaa sinne ropista, kunhan päästään teknisistä haasteista yli. Ei nimittäin ole ihan helppoa yrittää yhdellä otoksella purkittaa opetusvideota ilman kämmäilyä, sanojen sekoilua ja mitä kaikkea 😇

Tässä LINKKI tutoriaalin ensimmäiseen osaan, johon nämä kuvatkin liittyvät.



Kiertoleimaukseen tarvitset:

1. Leimatyökalu esim. Misti (ihan ehdoton)

2. Leimoja - kaikkien pitää olla keskenään saman korkuisia. Ei välttämättä kuitenkaan samasta leimasetistä. 

3. Musteita (vesiliukoiset helpoimpia putsauksen kannalta) --> yhteen paperiin voi käyttää jopa neljää eri väriä!

3. Neliönmallisia papereita sapluunaa ja leimaamista varten. Tässä puhutaan ihan millien tarkkuudesta, joten paperit kannattaa leikata niin, että varmasti mitta pysyy mahdollisimman samana. Esim. 14,7 cm x 14,7 cm hyvä koko, jolloin A4:sta saa toisenkin leikattua. 

Itse kokeilin ekaksi 14,9 cm, mutta huomasin, että silloin ei saa paperista enää toista samankokoista leikattua. Jouduin sitten tekemään toiseen kokeiluun pienemmät paperit, jottei paperia mene niin paljon "hukkaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti