lauantai 20. maaliskuuta 2021

Sabluunoilla värikäs ilmapallokortti

Askarteluhuoneessa on viimeaikoina ollut suhinaa Silhouette Cameon suunnalla. Puuhailulistalla on pitkään ollut ajatus omien sabluunoiden teosta ja vihdoin tähtien asento oli siihen sopiva ja sain leikattua erilaisia sabluunoita lisää. Päädyin kokoamaan niitä A5 kokoiseen kansioon, jotta ne pysyisivät tallessa. Kansiosta ja sabluunoista saattaa tulla postausta myöhemmin, jos kiinnostusta löytyy!


Askartelumaisterin Aarteet YouTube -kanavalle latasin myös työvideon, jossa pääset 
katsomaan miten tein sabluunoiden avulla värikkään ilmapallokortin. Leikkasin siis Silhouette Cameolla ilmapallosabluunoita, joita sommitelemalla sitten lisäsin eri värisiä palloja. Musteen levitykseen käytin musteenlevitykseen käytettäviä pensselejä vai ovatko ne ennemminkin suteja vai harjoja? Eniveis. Kuvat kertokoot enemmän. 




Valmiitakin sabluunoita löytyy askarteluliikkeistä, mutta niitä voi helposti tehdä myös itse.  Sabluunoita voi leikata itse saksilla, leikata stanssikoneella tai sähköisellä leikkurilla. Joskus ihan repimällä paperia voi saada hauskoja reunoja aikaan myös. Sabluunan materiaali voi olla melkein mitä vaan suhteellisen ohutta, kuten kopiopaperia, post-it lappuja, muovikalvoa jne. Tahmeataustainen materiaali on ihan plussaa, kunhan ei liimaudu liian voimakkaasti paperiin. Musteina parhaiten toimii vesiliukoiset musteet (läpikuultavuus), mutta myös pigmentti- tai hybridimusteilla onnistuu. 

Musteen levittämiseen voi käyttää superlontyyppisiä töpöttimiä tai edellä mainittuja meikkiharjoja. 

Pysy kuulolla, lataan piakkoin lisää kuvia korteista, joissa on käytetty sabluunoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti