tiistai 30. maaliskuuta 2021

Monivaiheiset sabluunat

Askartelumaailmaa on ravistellut tänä keväänä monivaiheiset sabluunat ja niistä inspiroituneena suunnittelin ja leikkasin itsellenikin muutaman! Oikeastaan suunnittelu lähti ensin siitä, että halusin itselleni sabluunoita, joissa olisi eri kokoisia sydämiä. Säästeliäänä ihmisenä mietin, miten saisin sabluunamateriaalin riittämään mahdollisimman pitkälle ja mielellään monikäyttöiseksikin. Siitä ajatus sitten lähtikin laukalle. 


Käytin siis 9 eri kokoa sydämiä ja tein niillä 3 eri sabluunaa, vaaleanpunaiset sydämet samassa sabluunassa, pinkit omassaan ja punaiset omassaan. Näin pystyn myöhemmin käyttämään vaikka vain yhtä sydäntä tai sabluunoja näin päällekkäin, jolloin muodostuu kiva sydäntausta valmiiksi. 

Materiaalina sabluunoihin voi käyttää vaikka kopiopaperia, mutta itse leikkasin nämä muovisista kansion välilehdistä, jotka ovat sopivan jämäköitä, mutta kuitenkin leikkautuvat hyvin sähköisellä leikkurilla. Sabluunat voi värityksen ajaksi teipata paperiin tai taustaan kiinni tai magneettisella alustalla kiinnittää magneeteilla. 

Tein samalla ajatuksella jo ympyräsabluunan, mutta vielä olisi tarkoitus tehdä tähtikuviollinen ja ilmapallosabluuna! Alla olevassa kuvassa ilmapallot tehty yksittäisillä sabluunoilla, mutta nopeutta voisi lisätä valmiiksi asetellut ilmapallot, jolloin eri kokojakin voi olla useampia.


Ilmapallot tehty levittämällä musteenlevitysharjoilla ilmapallosabluunoiden läpi mustetta. 

Sabluunojen kanssa musteita voi levittää esim. superlonilla joko musteenlevitystyökalulla hieromalla tai tuputtimella. Itse tykkään levittää musteet "blender brushilla" eli tiheäkarvaisella musteenlevitysharjalla (yllä olevassa kuvassa) tai yhtä hyvin toimivalla meikkiharjalla. 



Tein sabluunojen käytöstä Askartelumaisterin Aarteet YouTube kanavalle videon, jonne pääset TÄSTÄ. Samalla videolla käytössä on edellä mainitsemani meikkiharjat. Askartelumaisterin YouTube -kanavalta löytyy myös muita videoita musteen levittämisestä näillä harjoilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti