tiistai 30. maaliskuuta 2021

DIY - Musteenlevityssiveltimien säilytysteline



Pakko aloittaa postaus disclaimerilla: Pahoittelen, jos käytän suloisessa sekamelskassa sanoja suti, pensseli, sivellin ja harja. En vaan kertakaikkiaan osannut päättää, mikä sana näistä suomeksi olisi sopivin korvaamaan lontoon kielisen sanan "brush". Puhun nyt kuitenkin tässä postauksessa "Blender Brush"eista eli musteen (tai meikinkin) levittämiseen käytettävistä harjoista. 

Homma lähti eskaloitumaan, kun aikoinaan Lidlistä hommattujen meikkiharjojen rinnalle hankin Taylored Expressionsin värikoodatut "Ink blender brushes". Sen verran monta kertaa tuli epähuomiossa lykättyä punaiseen väriin käytetty harja vahingossa vihreään mustetyynyyn jne. niin päädyin helpottamaan elämääni värikoodatuilla varsilla. 

Lidlin meikkiharjoihin (keskimmäiset 4 harjaa kuvassa) erona siis se, että harjasosa on TE:n harjoissa valkoinen ja varret värikoodattu, jotta samalle väriperheelle voi käyttää samaa harjaa eikä niitä näin ollen joka välissä tarvitse olla pesemässä.  Lidlin meikkiharjat ovat kyllä olleet todella hyvät ja kokovaihtoehtoja löytyy useampia samasta paketista ja kaiken lisäksi ne olivat huomattavasti huokoisemmat hinnaltaan, mutta käytännöllisyys voitti tällä kertaa :)



En halunnut että säilytyksessä harjakset painuvat tai värit sotkeentuvat, joten niillehän tarvitsi tehdä oma säilytysteline. Koska jo itse harjojen hankkiminen tuntui isolta investoinnilta, en raaskinut enää ostaa säilytystelinettä. Muutamaa valmista mallia internetissä selaillessa päädyin pyöreään malliin ja suunnittelin oman kotoa löytyvistä tarvikkeista.  Jemmasta löytyi valmiiksi metallinen keksipurkki, johon laitoin askarteluhiekkaa painoksi. Päälle tein Silhouette Cameolla (sähköinen leikkuri) leikkaamalla ”kiekon”, jossa jokaiselle harjalle on oma kolo. Muutamalla kartonkikerroksella sain riittävästi paksuutta. Sutien keskelle jäi tilaa vielä ekstraharjoille tai harjojen puhdistusjutulle. 

Pilvet ja ruoho väritetty levittämällä musteenlevitysharjalla mustetta sabluunoiden avulla.

Käytännössä Lidlin meikkiharjat jäävät nyt vielä eri purkkiin, sillä olen ne aina käytön jälkeen pessyt hanan alla ja niiden kanssa ei tarvitse siis pelätä että värit sotkeentuisivat harjojen välillä, mutta voihan se olla, että pitää vielä niillekin oma teline tehdä :)

Blender Brusheilla musteen levitys tapahtuu hennon tasaisesti ja värit sekoittuvat kauniisti muodostaen uusia sävyjä. 


Kait se on jollain tavalla käsityöläisen merkki, että et voi hankkia jotain juttua ”koska osaan tehdä sellaisen itsekin”. Tai sitten se on vaan saituutta 😇 Välillä tuntuu, että itse askarteluun menee vähemmän aikaa kuin askartelutarvikkeiden säilytyksen miettimiseen ja tuunaamiseen, mutta hauskaa sekin toki on...

Aikaisemmassa postauksessani tein näitä harjoja käyttäen ilmapallokortin: Askartelumaisterin Aarteet

Kortin teosta löytyy myös YouTube-video TÄÄLTÄ

ja harjojen käytöstä monivaiheisilla sabluunoilla TÄÄLTÄ


Askartelumaisterin Aarteet YouTube -kanavalle on tarkoitus tehdä lisää videoita näiden Blender Brusheilla puuhastelusta. Kirjoita kommentteihin viestiä, jos sinua kiinnostaa tietää lisää harjojen telineestä tai harjojen käytöstä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti